We stelden enkele van onze jeugdige lezers aan tot recensent. Wij vroegen hen dan ook om hun bevindingen over hun favoriete boeken hieronder neer te schrijven.

 

 

De Labyrintrenner (The Maze Runner) is een spannend boek waarvan nu ook een film is uitgekomen. Het gaat over een jongen die ontwaakt in een lift, maar niets weet over zichzelf. Als de lift stopt, komt hij uit in een groot veld met 4 zeer hoge muren rond. Hij zit daar samen vast met een heleboel andere jongens. Het is een zeer mooie reeks waarin er veel dingen gebeuren. Het derde boek, "De doodskuur", is nu ook vertaald naar het Nederlands... (Silke)

De hongerspelen is een spannend, soms grappig en ook romantisch boek waarvan er al verschillende werden verfilmd. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en gaat over een meisje, Katsis dat moet meedoen aan de hongerspelen.  44 kinderen moeten tegen elkaar strijden op leven en dood, en er kan slechts één winnaar zijn.  Het is een spannende reeks waar je echt van kan genieten. (Silke)

 

Als je houdt van spanning, actie en vampieren, dan is deze vampierenreeks echt iets voor jou.  De romantiek speelt net echt een grote rol, maar dat maken de actie en spanning ruimschoots goed.  Terwijl de gewone mensen zorgeloos over straat kunnen lopen, moet Darren proberen een oorlog te verhinderen tussen de vampieren en de vampanezen.  Deze reeks is compleet anders dan twilight... De eboeken zijn in Engels, sommige zijn al vertaald naar het Nederlands en kan je vinden bij je boekhandelaar (Aaron)

empty